Mai 222014
 

Es veu que el candidat i exministre popular Cañete ha dit que va estar desafortunat amb les seves paraules de fa uns dies.

Desafortunat?  No sé.  Si mirem què diu el diccionari de la Real Academia de la Lengua Española a propòsit de “desafortunado“, el significat ens remet a  la idea de desencertat, de no oportú.

Com que de les declaracions que comentem hem de deduir que Cañete és una persona formada i intel.lectualment ben dotada, també podem deduir que sap utilitzar les paraules exactes, especialment en públic.  I crec que si realment considerés que el que va dir no té cap base  i que, per tant, era una simple exhibició de masclisme visceral, un insult,  hauria triat alguna altre concepte diferent a “desafortunat”, que més que cap altra cosa vol dir “inoportú”.

Inoportú, segur, en clau electoral, evidentment.  Però masclista i ranci, també.  I encara més.

Qui vulgui entendre les darreres declaracions de Cañete com a disculpes, que ho faci.  Per a mi no passen d’un mediocre intent de rentar una imatge pública de tots ben coneguda, refugiant-se en el vell recurs de la inoportunitat (que no del reconeixement de l’error). I encara rai que no diu que se l’ha malinterpretat.

Per cert, quan diu:  “Si alguien se sintió ofendido pido disculpas” (aquest “si” condicional, quantes coses que diu), només li falta afegir “especialmente si se trata de una dama” (perquè ja sabem que són més sensibles a les agressions verbals, oi Cañete?).

Quant cinisme disfressat d’educació.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php