Des 032013
 

Una altra de les coses importants que ens deixarà el procés cap a la independència que, vulguin o no, anem fent és la reflexió sobre els models d’estat i de societat que comporta, i que s’està duent a terme, sobretot, des del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

Tot sovint tendim a acceptar la realitat tal com és i renunciem, potser sense adonar-nos, a creure que la nostra societat es podria organitzar d’una altra forma.  Però vet aquí que si ens trobem davant la conjuntura històrica de construir un estat nou (com és el cas), tant si volem com si no, hem de repensar-ho tot, absolutament tot.  Des de l’escola, per exemple (i aquí partim amb l’avantatge d’un model propi, prou rodat i més o menys efectiu) fins a la justícia, un dels àmbits més aparentment inamobibles.  En aquest sentit, recomano la lectura d’aquest interessant article.

Aquests és un dels grans avantatges de construir coses noves:  que les podem imaginar diferents i les podem fer realment diferents i millors.

Ara només cal confiar que aquell que en sigui competent hagi après la lliçó de quan es va posar en marxa la Generalitat recuperada, cap allà els anys vuitanta del segle passat, i es va deixar escapar la possibilitat (l’obligació, diria jo) de bastir una administració pròpia i moderna, perquè es va copiar, gairebé fil per randa, potser per mandra, potser perquè no se’n va saber més, la pitjor administració franquista, amb tots els seus vicis i tots els seus defectes.  I així ens va.

Però com que diuen que dels errors se n’aprèn, potser ara tocarà fer-ho una mica millor.  I ara en tots els àmbits.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php