Mai 212013
 

La primera resposta de les diferents institucions i estaments educatius davant l’anunci de la futura llei Wert d’educació ha estat l’apel.lació a no aplicar-la, a Catalunya.

Aquest posicionament, però, em planteja un dubte:  és possible no aplicar una llei que es reserva el dret a fixar currículums clarament uniformitzadors, des de Madrid, i també s’atribueix la capacitat de determinar els continguts de proves periòdiques d’avaluació que tots els alumnes han de superar per aconseguir les seves titulacions?

Ho dubto molt.  Mentre l’Estat sigui qui decideix quins continguts s’han d’assolir, i qui n’evalui els coneixements, la llei Wert s’haurà d’aplicar, si no volem anar generant promocions d’estudiants sense titulació oficial.  Estem realment disposats a jugar amb el futur dels nostres alumnes, amb el risc de deixar-los sense estudis acreditats?

Més enllà de les proclames irades hi ha la realitat.  I la realitat és que amb aquesta nova llei Catalunya deixarà de tenir poder sobre el seu sistema educatiu, en favor de l’Estat.  I si algú encara creu en la capacitat de negociació durant el tràmit parlamentari, que vagi mirant com aplica la seva majoria absoluta el PP i comenci a deixar de somiar truites.

Si volem mantenir un determinat model d’escola catalana, només hi ha un camí, i no és la insubmissió.  És la independència.  La resta, paraules i bones intencions condemnades al fracàs.  El resultat lògic d’una capacitat d’autogovern tutelada i extremadament limitada.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php