Feb 262013
 

Fa uns poc dies es va publicar una carta d’un professor que contiuava fent classes malgrat patir la grip, per no perdre els diners que descompten als funcionaris en cas de baixa per malaltia, arran de les mesures d’estalvi del Govern.

Llegir aquesta carta ens posa davant dels ulls una situació que no s’hauria de produir, entre altres coses, pels seus efectes nocius, tant a nivell educatiu com sanitari.

Però el més greu de tot plegat, al meu parer, és el debat que ha originat la carta i que es pot seguir amb prou claredat als comentaris de la notícia.  Parlo de l’enfrontament entre funcionaris i autònoms, a partir de l’evidència que, aquests darrers, si no treballen (ni que sigui per baixa), no cobren (llevat que hagin subscrit alguna assegurança particular).

És trist constatar que davant una situació evitable (la del professor) la resposta sigui defensar una igualació entre col.lectius laborals, però a la baixa.  De fet, els responsables de les retallades deuen estar encantats de veure com sempre hi ha qui està disposat a justificar-les perquè ell encara es troba en pitjor situació, en una espiral de destrucció de drets laborals i de pèrdua d’ingressos sense precedents.

El debat no és entre funcionaris i autònoms, no ens equivoquem.  El debat és entre els drets laborals i desprotecció social.  La resta és fer el joc a aquells que s’estan enriquint amb el nostre empobriment (i aquests no som ni els autònoms ni els funcionaris, precissament).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php