Feb 192013
 

Caldria una revisió a fons del significat de la paraula espanyola “intelectual“, a la vista d’alguns dels productes que els cervells i savis d’aquelles terres treuen de tant en tant.

De tothom és conegut el desprestigi de bona part dels continguts de la Wikipedia en castellà, tot i que sempre es pugui parlar del caire voluntarista, gairebé amateur en molts casos, d’aquest projecte (encara que en la major part d’idiomes, no hi hagi massa dubtes sobre la qualitat del que s’hi diu, especialment a nivell històric).  Però ara els ha tocat fer el paperot als que se suposa que són historiadors de debò, amb la Real Academia de la Historia al darrere.  Aquests intel.lectuals són els que deixen testimoni de la seva poca alçada científica quan es tracta de parlar de determinats personatges i fets.

Com ja haureu pogut imaginar, m’estic referint al Diccionario Biográfico Español, els 25 primers volums del qual han rebut, en els darrers dos anys, prou crítiques com per obligar a reconèixer que aquesta magna obra no té remei, tot i els 7 milions d’euros que ha costat  fins ara.  O el que és el mateix, que és un bunyol, tant biogràfic com històric.  Tot i que segurament és una meravella d’espanyolitat fatxa (sobretot per a alguns).

Us imagineu un nyam com aquest en una publicació similar a Catalunya?  Millor ni pensar-hi i anar passant.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php