Feb 132013
 

Ahir, finalment, el Congrès dels Diputats va admetre a tràmit la iniciativa legislativa popular que demana la dació en pagament dels habitatges per evitar els desnonaments.  Ja veurem com es desenvolupa el tràmit parlamentari, perquè no ens enganyem, els grans partits, abanderats pel que governa, s’ocuparan d’adaptar-la als seus interessos, però ara mateix, cal celebrar el triomf.

Dos comentaris molt ràpids:

Primer:  una gran mobilització social, especialment si es manté en el temps, pot fer canviar voluntats polítiques.  Ho vam veure amb el procés de consultes per la independència i la manifestació de l’11S i ho hem tornat a veure ara.  Aquest, segurament, és un dels fruits del moviment dels indignats.  No oblidem que, anteriorment, ni les grans manifestacions (el No a la guerra, per exemple) ni les vages generals, no havien servit de gran cosa.  Potser cal canviar les maneres d’actuar, per guanyar eficàcia.

Segon:  l’exigència de la dació en pagament, l’exigència d’una política d’habitatge justa, al capdavall, és una autèntica guerra de la ciutadania contra la banca i contra una determinada manera d’exercir la política.  I com tota guerra, deixa morts, sempre entre els més febles.  Ahir, van haver de treure’s la vida unes quantes persones més perquè el govern no pugués suportar la humiliació de mostrar-se davant l’opinió pública internacional com el que es posiciona a favor dels toros i, alhora, contra la ciutadania, que segueix posant morts sobre la taula.  Per a ells, la norma no arribarà a temps, ni tindrà efectes retroactius.

Ahir es va guanyar una batalla, però la guerra continua.  I continuaran les execucions (hipotecàries) per part d’aquells que fan les normes i de qui les aplica.  I haurem de lamentar més morts (segur que sí), però ahir va quedar demostrat que un posicionament clar i continuat de la gent, i més quan Europa i el món miren amb lupa què passa, és una arma molt poderosa.  I no oblidem que cada petita victòria és una injenció d’energia que fa molt més fàcil la següent, perquè demostra que “sí, es pot”.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php