Feb 122013
 

Aquest cop sí que val la pena prendre bona nota del que fa el Papa.  Benet XVI ha anunciat que deixarà el pontificat a final de mes.  Que un Papa es retiri és un fet extraordinari i, alhora, un exercici d’honestedat impecable.  Sap que és gran, massa gran per a la missió que té encomanada i decideix cedir el seu lloc a algú altre que pugui fer la seva feina en millors condicions.  Queda demostrada, un cop més, la intel.ligència de Joseph Ratzinger, més enllà de la seva manera de pensar (sempre opinable).

Sorprenent, per poc habitual, i admirable.  Potser aniria sent hora que alguns polítics que comencen a projectar la seva imatge més patètica i la seva incapacitat evident prenguessin exemple de qui molts d’ells consideren la seva guia espiritual i deixessin pas a persones més capacitades per exercir determinades responsabilitats.  Sense cap dubte, la política (en el seu sentit més noble) els ho agrairia, igual com l’església, com a institució, agrairà un nou cap visible.

I a banda de totes les consideracions que es puguin fer, i de saber si és una decisió totalment lliure o si els múltiples escàndols i intrigues vaticans hi tenen alguna cosa a veure (la història dirà la seva, quan pertoqui), serà molt interessant seguir com es va desenvolupant aquest relleu papal, perquè el darrer precedent és de fa uns quants segles i, aleshores, les coses eren una mica diferents d’ara, malgrat tot.

 

 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php