Gen 262013
 

Ens hem acostumat a donar per suposat que els governs (i en aquest cas el del PP) tendeixen a donar una visió idíl.lica del futur i de la realitat, especialment en temps de crisi.  Partint d’aquesta premissa, qualifiquem de mentides, més o menys benintencionades, declaracions com ara la de diferents ministres espanyols:  les de De Guindos i els seus signos de luz al final del túnel , les de Fátima Báñez  i els seus brots verds, l’acte de fe de Soria, que està convençut que les reformes acabaran tenint efecte, o les d’Arias Cañete, sostenint que la reforma laboral està donant els seus fruits.

Nosaltres, ben carregats d’arguments i de dades, tendim a desqualificar aquestes afirmacions, perquè no lliguen amb allò que caldria constatar si fossin certes;  però potser els que estem equivocats som nosaltres.  Potser és que el que nosaltres esperem de les polítiques econòmiques i de la reforma laboral no coincideix amb els veritables objectius del govern.

Agafem, per exemple, la idea d’Arias Cañete que la reforma laboral està donant els seus fruits i acceptem-la com a bona.  Quins són, doncs, “els fruits”?:  precarietat laboral, flexibilitat absoluta en les contractacions i acomiadaments, sous misserables, inestabilitat absoluta, pèrdua de drets laborals i de poder adquisitiu, desmantellament de la investigació, restricció del dret a l’ensenyament superior… és a dir, un nou sistema econòmic que ens projecta cap als anys 50.  Si ho volem d’una altra manera, un sistema econòmic basat en l’expolotació absoluta i en la mà d’obra barata al servei d’un entramat productiu de nul valor afegit i de baixíssima qualificació.  I com a resultat, un enriquiment dels rics i un empobriment dels pobres i de les classes mitjanes que assegura la pervivència d’un determinat sistema de privilegis de casta durant unes quantes dècades.

I si aquest era l’objectiu?  No perdem de vista que aquesta crisi econòmica que patim té molt més d’estafa monumental (bancària, financera, empresarial…) que de crisi econòmica en sentit estricte.

Francament, començo a creure que els ministres del PP no menteixen i que les seves mesures estan donant els resultats que realment volien aconseguir.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php