Oct 312012
 

Com més avança la ciència i més bé coneixem com funciona el nostre cos, més sobten algunes declaracions, com ara les de Mariló Montero, a propòsit de l’ànima i de la seva possible transferència a través dels òrgans, en cas de donació.

Fa uns anys, Eduard Punset va escriure un llibre amb el suggerent títol “l’ànima és al  cervell”, però es veu que la seva anàlisi científica serveix de ben poc, i encara hi ha qui defensa que l’ànima és al fetge, o als ronyons.  I el més greu és que hagi de sortir la comunitat científica a donar la seva opinió contrària a la de la presentadora.

Realment, molt trist tot plegat.  Tant trist com la presència, encara, de creacionistes, per exemple, o de múltiples línies de pensament absolutament oposades a l’evidència científica, molt sovint a partir de postulats religiosos o de creences ocultistes.

Potser sí que és urgent una reforma del sistema educatiu, però no pas per espanyolitzar els estudiants, sinó per aportar una mica de rigor al pensament de la societat en general.  Potser d’aquesta manera no caldria perdre tant de temps en disputes inútils.

Mentrestant, i per si de cas, que ningú tingui ni el més mínim dubte a l’hora de donar els seus òrgans, perquè en depèn la supervivència d’alguna persona igual com qualsevol de nosaltres, i amb el mateix dret a la vida, més enllà de la incultura i del fanatisme.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php