Oct 222012
 

Enmig de les bestieses que llegim als mitjans, dia sí i dia també, sempre a propòsit de la realitat i del futur de Catalunya, em plantejo una pregunta:  què és millor, respondre o ignorar?

La primera intenció, sobretot quan les mentides que es publiquen afecten directament o indirecta la nostra feina de cada dia (i som molts, moltíssims, els que ens trobem en aquesta situació, des de diferents àmbits socials i professionals) és contestar de manera contundent.  Si esperem cinc minuts, però, la raó ens diu que no cal discutir amb qui no està disposat a escoltar res més que les seves insídies.

De tant en tant, algun dels nostres representants polítics, en general poc  disposats a entrar en batalles dialèctiques, respon amb un posicionament similar al dels seus atacants, i es posa de manifest el seu enorme error.  El darrer exemple el tenim en la postura del conseller Puig a les veus que demanen la intervenció de l’exèrcit o de la Guàrdia Civil contra Catalunya, tot afirmant que els Mosos d’Esquadra estarien al costat de la Generalitat.  Error.  Molt greu error, posar-se al mateix nivell que la caverna espanyolista, com hem pogut veure.

En resum, que davant la mentida anticatalana, o bé reaccionem amb la indiferència que mereixen la ignorància i el fanatisme, o bé contestem des de la intel.ligència i la raó, posant en evidència els enganys, com en aquest exemple ben recent, però mai amb els seus propis arguments, però en sentit contrari.

La dificultat rau en saber quan cal adoptar una postura o l’altra, sobretot perquè pel mig hi ha l’ús de la intel.ligència, un do valuossíssim que cal administrar amb bon criteri.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php