Set 282012
 

Alfredo Pérez Rubalcaba, líder dels socialistes espanyols, respon les paraules del president Mas durant el debat d’aquests dies al Parlament, demanant-li que aclareixi si vol trencar amb Espanya o no.

Em resulta sorprenent que algú que s’erigeix en garant de les llibertats i de la democràcia demani per una cosa que no se sabrà fins que no s’hagin fet unes eleccions i un posterior referèndum.  De fet, ara mateix, Mas només ha convocat unes eleccions i ha parlat de fer un referèndum perquè els catalans es puguin pronunciar lliurement sobre el futur polític de Catalunya. És a dir, exercir el dret a decidir què volem ser.  L’estat propi, la independència, la república catalana, o el que sigui, vindrà després, si és el cas, i sempre en funció dels resultats.

I és que entre tots els escenaris possibles, a partir d’ara, hi ha un en què CiU no guanyaria les eleccions i, per tant, es podria donar el cas que el partit vencedor no convoqués cap referèndum.   No tinc, a hores d’ara, per què dubtar que el nostre president actuarà d’acord amb allò que la ciutadania decideixi amb els seus vots.  Una cosa és el que un determinat partit porti al programa electoral i una altra que se’n surti de tirar-lo endavant i com ho faci.

Així doncs, el que demana Rubalcaba és un exercici de política ficció que em sembla impropi d’algú amb una mica de responsabilitat i de sentit comú.  De fet, les seves paraules van en la mateixa línia que les amenaces del PP i els seus raonaments jurídics contra coses que encara no han passat i que, si passen, s’haurà de veure com.

No sé, però aquesta petició em fa dubtar de la qualitat democràtica d’algú que és capaç d’endevinar els resultats de dues consultes al poble, sobirà segons la constitució que assegura defensar, previstes a uns quants anys vista.

Els nervis fan que surti la bèstia que alguns encara deuen dur ben endins.  I és que dir-se d’esquerres no implica necessàriament una conducta plenament democràtica (de les dretes, millor ni parlar-ne).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php