Set 242012
 

Avui és La Mercè i a Barcelona fan festa.  Perfecte.  Aquests dies també s’escauen Santa Tecla i Sant Miquel, per dir-ne un parell de festes més.

D’acord que Barcelona és la capital i tot això, però permeteu-me una pregunta incòmoda:  cal que TV3 ens ofereixi, any rere any, el piromusical de La Mercè?  Personalment trobo prou atractiu aquest espectacle (evidentment en directe, però), tant com els correfocs o els concursos de focs artificials, però també trobo ridícul i, perquè no dir-ho, un tant provincià, aquest entestament a ocupar una franja televisiva de màxima audiència amb una autèntica exhibició d’autocomplaença urbana, tot alterant la graella normal que esperem la resta de ciutadans.

Entenc que TV3 és la televisió de tots, no una televisió local amb corresponsalies a diferents ciutats dels país, i també que Barcelona és la capital de Catalunya, no una ciutat amb barris perifèrics que van de Portbou a Alcanar i de Vilaller a Seròs.  Així doncs, estaria bé saber definir què pot tenir un interès general i què no.

Si realment volem aspirar a ser un estat modern dins d’Europa, potser que comencem a qüestionar i a repensar alguna de les nostres maneres de fer, encara massa amarades d’un centralisme molt ranci, perquè el país i el món segueixen existint, amb realitats i interessos diversos, Besós i Llobregat enllà.

Dit això, feliç diada de La Mercè i que en gaudiu tant com pugueu.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php