Set 042012
 

Per al fantàstic sistema democràtic espanyol,  les  declaracions del coronel Alaman Castro amb les quals insta a preservar la unitat d’Espanya, si cal amb les armes, sota el suposat paraigua de la Constitució, no suposen cap crida a la insurrecció militar, per exemple, en cas d’un procés independentista.  I no content, tot seguint demana l’empresonament de diversos diputats elegits democràticament, per si algú tenia cap dubte.

És curiosa la doble vara de mesurar que sempre es fa servir a Espanya.  Una estelada en un estadi de futbol pot generar violència i una crida a la rebelió militar armada, no.   Simptomàtic.

Per acabar-ho de reblar, no falten veus de suport a la iniciativa del coronel.  Albert Ribera o la popular María José García Cuevas, sense anar més lluny.  Evidentment, els únics diputats que en algun moment s’han de retractar de les seves paraules o demanar disculpes són els independentists, mai els procolpistes.  Imaginar responsabilitats polítiques o mesures judicials  ja fóra demanar massa.

Espanya és així, encara lligada a la nostàlgia autoritària dels militars franquistes, convenientment alimentada des dels governs amb importants contractes de subministrament armamentístic, molt difícils de justificar en temps de retallades.  Però ja se sap, l’exèrcit espanyol sempre s’ha de tenir content i a la recambra per si cal treure l’espantall per recordar qui mana, i això ho saben perfectament els governs de qualsevol color, a Espanya.  Al cap i a la fi, els tics autoritaris hi són, fins i tot, a la corona, on el rei no s’està de fotre un carxot al seu xofer quan li sembla.  Això, evidentment, tampoc no és motiu de res, encara que suposi una agressió a un serv idor públic.

Cada dia tinc més clar que és imprescindible anar passant, ni que només sigui per conservar la poca salut democràtica que encara ens queda.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php