Mai 272012
 

Dissabte passat vam tenir un bon exemple de què és fer allò que cal fer, al marge de tot el soroll i de totes les intoxicacions.  Evidentment, estic parlant de la final de la Copa del Rei, un partit de futbol absolutament contaminat per polèmiques alienes als seus protagonistes.

Al capdavall, però, els resultats que es podia esperar:  xiulada monumental que cap burda manipulació va poder emmudir, insults a la incendiària major del regne i futbol, un partit de futbol net i amb dos equips i dues aficions que van posar de manifest una actitud envejable.

Avui arriba la Marató per la pobresa de TV3 amb un rerafons similar, perquè és difícil parlar d’aquesta iniciativa sense denunciar les institucions i empreses que són molt responsables del creixement de la pobresa a casa nostra.  De manera similar a dissabte, crec que el que cal és assenyalar amb contundència els responsables del desastre (uns responsables a hores d’ara prou identificats) i, tot seguit, centrar-nos a aconseguir tants diners com puguem perquè els nostres veïns puguin tenir una vida una mica més digna.

I és que malgrat totes les intoxicacions, la realitat sempre es la que és i sempre acaba sortint, per bé o per mal.  I un altre bon exemple el tenim en el discurs del periodista Joaquim Maria Puyal quan va recollir el premi al català de l’any.  Només una observació: el moment en què va dir al president de la Generalitat que tenia tot un país al darrere.  M’agradaria que aquesta afirmació fos una llosa a la conciència de tots els responsables polítics que els obligués a pensar i a actuar en funció de les necessitats i esperances d’aquest país que tenen al darrere (i al qual es van comprometre a servir) i no d’uns interessos molt particulars, ja siguin de partit o de determinats poders fàctics.

De moment, us deixo el discurs del mestre Puyal i el telèfon de la Marató per la pobresa:  905 11 50 50.  La resta, soroll i palla que ens amaga el gra.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php