Mar 262012
 

La revolució tecnològica que ja fa un parell llarg de dècades que vivim, la qual cosa potser convida a deixar de parlar de “revolució” o de “noves tecnologies”, entre moltes altres coses, posa de relleu el potencial de les iniciatives petites i la seva extraordinària agilitat per oferir solucions molt més efectives que moltes de les que poden presentar les grans corporacions o les institucions públiques.

Aquests dies corre la notícia d’un nou “catalanitzador” per a Windows.  De pegats per posar en català els productes informàtics ja fa anys que n’hi ha, i si no que li demanin a la gent de Softcatalà, una associació sense ànim de lucre que des de 1997 és la responsable de la major part del programari informàtic que tenim disponible en la nostra llengua i que, com no podia ser d’altra manera, també se n’ha ocupat d’aquest catalanitzador.

Un cop més, una modesta entitat privada ofereix solucions que les grans companyies eviten o retarden i que les administracions ignoren.  Si en teniu curiositat, una visita a Softcatalà és sempre altament recomanable i una font de sopreses sobre eines que no sabíem que podíem fer servir en català.

Benvingut sigui aquest nou pegat (en el millor sentit de la paraula) i a veure si serveix, si més no, perquè a les pantalles dels ordinadors que apareixen a les diferents televisions catalanes -des dels informatius fins a la ficció-, el català s’hi pugui fer visible, no com passa habitualment, i sense cap pudor, tant per part de cadenes públiques com privades.  Si més no, a partir d’ara no es podrà argumentar la falta de mitjans.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php