Feb 052012
 

Estem passant uns dies de fred intens, molt intens.  No cal recordar totes les dificultats que la meteorologia pot causar en un país com el nostre, poc fet a la neu i al gel (a determinades àrees urbanes).  Unes dificultats que enguany seran més severes a causa de la crisi que patim i de la dificultat de molta gent per accedir a un mínim de confort sota un sostre mitjanament digne, perquè això del 20% de pobresa, a Catalunya, hauria de fer caure la cara de vergonya a tots aquests polítics que s’apunten a la foto de la proposta de Marató de TV3 extraordinària, per exemple, mentre retallen sense miraments determinades prestacions socials bàsiques.

Però bé, això és el que tenim i tampoc no cal perdre-hi massa temps, perquè no els podem canviar, si més no en uns quants anys, i tampoc és que tinguem gaire on escollir.  Tornem al fred, perquè aquests episodis extraordinaris sempre ens deixen alguna mostra d’imaginació i de creativitat d’algú que sap veure en un païsatge blanc i advers una oportunitat de fer alguna cosa diferent.

La darrera “gran” nevada de Barcelona, la de març de 2010,  va deixar un original vídeo de cúrling d’anar per casa.  Ara mateix es pot trobar a la xarxa una imatge fantàstica de com la imaginació, i una determinada manera de mirar i de veure les coses, pot donar lloc a noves realitats.  No sé d’on és la foto, ni de quan, però tant li fa, perquè la creativitat no té fronteres, ni límits.

No és fàcil, però només si aprenem a mirar amb uns altres ulls la realitat, la més immediata i més personal fins i tot, hi trobarem solucions noves i altrenatives.  Si seguim mirant les mateixes coses, sempre, des de la mateixa perspectiva, no farem més que repetir els mateixos errors eternament.  Tant de bo els nostres representants polítics canviessin d’ulleres de tant en tant..

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php