Gen 282012
 

Vidas ejemplares és el títol d’una publicació que recordo vagament de quan era petit i anava al col.le. Imagino que n’havia llegit algun d’aquests pamflets il.lustrats i potser, fins i tot, me n’havien arribat a regalar algun exemplar, com a premi per alguna cosa o altra (malaguanyat obsequi…).

En qualsevol cas, amb l’aire neocatòlic que està prenent la nostra societat (Intereconomia fins i tot s’anima a defensar el creacionisme, i té parròquia), crec que és el moment de proposar una llista de vides exemplars, per raons diverses, que ben bé mereixerien un número d’aquella coneguda publicació, en el seu moment.  Estic segur que els sectors que promouen aquesta mena de retorn al passat que tot just estem começant a tastar prendran bona nota de les meves propostes.  No en tinc cap dubte.  Comencem:

Francisco Camps.  Exemple de generositat amb recursos públics, d’amor al proïsme, que ha patit persecució fns que finalment ha pogut restituir el seu honor. Tot un màrtir de la societat de la informació i dels mitjans insidiosos.

Maria Dolores de Cospedal.  Model de dóna i de respecte al pensament i els costums catòlics.  La ben plantada, en versió cañí.

Jose Mourinho.  Mirall de paciència i de constància, capaç d’esperar el que calgui per tal de fer arribar a qui la necessiti, la seva paraula, sempre encertada i oportuna.

Pepe.  Autentic profeta (només a casa seva) del joc net i dels valors de l’esport. Model a imitar pels més petits, perquè puguin esdevenir homes -això és cosa d’homes- sans, forts i honestos.

Iñaki Urdangarin.  Mostra viva de com amb habilitat i intel.ligència es pot arribar lluny en tots els àmbits (esportiu, laboral, familiar, econòmic… i fins i tot geogràfic).

José Maria Ruiz Mateos.  El poder de la fe, més enllà dels béns materials.

I molt em temo que de tant en tant hauré d’anar ampliant la llista, perquè la cosa promet, i tenim, com a mínim, una legislatura per endavant.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php