Des 262011
 

El discurs de Nadal del Rey va regalar un titular a tots els mitjans de comunicació:  “qualsevol actuació censurable haurà de ser jutjada i sancionada”.  Pràcticament no hi ha mitjà que no hi hagi fet referència en la seva portada del dia de Nadal.  Però anem a pams…

En primer lloc, ja és trit que la portada de Nadal hagin de ser unes paraules entre l’obvietat i l’amenaça.  D’altra banda, aquesta apel.lació més o menys clara a una justícia igual per a tothom xoca frontalment amb casos com els de Millet i Montull, per exemple, per no parlar de la irresponsabilitat constitucional de les actuacions del monarca.  Article 56.3 de la Constitució de 1978: ” La persona del Rey es inviolable y no está sujeta a responsabilidad”.

Molt malament deuen anar el país i la monarquia quan una obvietat:  els delictes han de ser perseguits i sancionats, esdevé text de portada.  O potser és que la nostra monarquia no sap, o no pot, sortir-se de la cotilla d’allò que és evident i mirar una mica més lluny i més amunt?

Mentre resolem el dubte seguirem donant peixet a qualsevol actuació de la reial família i tancant els ulls davant de possibles encobriments, no fos cas que trontollés algun principi fonamental de la sagrada unitat de la pàtria.  Quin tip.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php