Nov 282011
 

Més retallades a la vista, i molt importants, a TV3.  Si la seva directora, Mònica Terribas, té raó, ja ens podem anar acomiadant d’algunes emissions que formen part de la nostra història recent, com ara, el futbol en català.

Imagino que els pressupostos de TV3 es poden reduir i que els diners es poden gestionar millor, sense cap dubte, però tota aquesta història em fa un tuf molt estrany i gens edificant.

D’una banda tenim les crítiques d’alguns significats  representants de CiU contra la manera de fer de TV3.  Duran Lleida, sense anar més lluny.  D’altra banda tenim la seva ja coneguda disconformitat amb alguns programes com “Polònia”.  A més, hi ha l’afinitat del partit del Govern amb amb el Grup Godó, titular d’una altra cadena de televisió prou potent.  I podríem seguir, però no cal.

Segur que se m’escapen moltíssimes coses i, per tant, no em considero qualificat per jutjar les retallades.  Malgrat tot, sí que em sento capaç  de valorar l’importantíssim paper que ha jugat TV3 en la recontrucció nacional de Catalunya.  Qui no recorda com vam aprendre moltes paraules  i expressions de la nostra llengua gràcies a la tele?  Futbol, dibuixos animats, sèries de ficció mítiques… molta història i una aportació massa rellevant per al país.

En uns temps en què el paper del català a l’escola sembla condemnat a recular, o en què la nostra llengua es absolutament subjugada pels tribunals, i amb un PP amb majoria absoluta a Espanya, totalment contrari a les televisions autonòmiques públiques, sense distincions, i a la llengua,  jugar amb el futur i la qualitat de TV3 és, com a mínim, temerari (i no tant “com a mínim”, suïcida).

El president Mas afirma que no hi ha alternativa a les retallades.  Malament rai, perquè sempre hi ha alternatives, a tot.  I malament rai si el president diu que ara cal prescindir d’ideologies i doctrines, perquè per a això no ens cal la política.  Vigilem, perquè retallant retallant, se’ns pot acabar el país.  Llavors sí que serà difícil trobar alternatives.  I per cert, no oblidem que no és Catalunya qui forma part de la Unió Europea (ja ens agradaria).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php