Nov 102011
 

Molt lleig, de debó, l’assumpte aquest de la imputació d’Iñaki Urdangarin (duc de Palma) per un suposat delicte d’apropiació de fons públics.  No és que em sorprengui massa, francament, però no m’agrada l’ús del poder per a interessos particulars i molt menys si està vinculat a una institució tan absolutament inqüestionable i tan per sobre del bé i del mal com és la monarquia perquè, aleshores, la qüestió esdevé molt més greu.  No m’agrada gens.

Segurament, Urdangarin va ser un gran esportista, potser un bon estudiant a ESADE i, fins i tot, qui sap si una persona força intel.ligent.  De tota manera, costa imaginanar que arribés als càrrecs als quals ha arribat, només per mèrits propis.  Ara es comença a saber que és possible que el ducat que ostenta, a més, hagi implicat negocis no gaire clars amb el govern de les Illes i, potser també, amb el de València.  Curiós.

Ja és molt vella la relació de la Casa Reial amb Mallorca i els seus empresaris, per exemple.  Només cal recordar, sense anar més lluny,  el bonic obsequi d’un iot al Rei, no fa tants anys.  Paral.lelament, també venen de lluny les veus que qüestionen l’origen de la fortuna de la monarquia espanyola.  I és que alguna cosa desafina, en tot plegat.

Donem temps a la justícia a fer la seva feina, i esperem que la faci bé i sense limitacions imposades, i ja veurem com acaba el cas, però també tindria la seva gràcia que arribéssim a la república per una qüestió de desprestigi, per un cas de corrupció, d’un dels membres plebeus del clan de la corona campechana,  i no per convicció democràtica.  Francament, i salvant totes les distàncies, recordaria massa el cas d’Al Capone, que va fer cap a la presó per un “simple” delicte fiscal.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php