Nov 042011
 

Ja sabem que l’administració de justícia és un dels àmbits on la presència del català és menor.  Podem dir que la culpa és el marc legal vigent, de la unitat de la carrera judicial, de la poca disposició i coneixement dels advocats… i segurament tindrem raó.  Ara cal afegir-hi un altre motiu:  la mala fe.

No sé qualificar d’altra manera la situació que es produeix, per exemple, als jutjats de Catarroja.  Potser direu que és només un cas, però no, crec que no és només “aquest” cas, perquè ja fa anys que el PP al País Valencià està intentant esborrar el català dels àmbits públics i “seriosos” com són els tribunals.  El més greu de tot és pensar que aviat el PP pot tenir una majoria absoluta a Espanya i, aleshores, els experiments de laboratori valencians seran la medecina apta per a tot mal:  el català sempre ser sota de l’espanyol, promesa d’ensenyament trilíngüe per tal de fer fora el català de les aules, limitacions a les televisions públiques, sobretot si fan servir el català…

Aquest és el panorama que ens ve.  De moment, valgui l’exemple de Catarroja per constatar que no només ens esperen limitacions per fer servir la nostra llengua, sinó també tota mena d’humiliacions pel fet d’intentar-ho.  Aquest és el respecte per la diversitat lingüística (i també per la no lingüística) del futur govern espanyol.  Així és que ja ens podem anar acostumant a ser objecte de burla i insult, cada cop més freqüents, a diferents mitjans.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php