Set 272011
 

El conseller de Benestar i Família ha avançat un pla del Govern per potenciar els valors socials.  Malament rai quan els valors, com a patrimoni individual i social, s’han de promoure des de l’autoritat.  Molt malament ha d’estar una societat per arribar a aquest punt.

Un recent estudi de l’Obra Social “La Caixa” posava al descobert el paper de la família en la superació individual de la crisi, gràcies a l’ajuda entre els seus membres.  Potser aquesta serà una de les poques coses positives d’aquests anys:  el redescobriment de la importància de la solidaritat familiar, un concepte molt devaluat a causa de l’individualisme més egoista.  Quan tot falla, acabem tornant a una de les poques seguretats reals que tenim.  Acabem tornant als nostres.

Si el Govern busca fomentar la reflexió sobre què som i on anem, com a persones i com a societat, benvinguts siguin els esforços, però no em puc estar de pensar que potser tot plegat no passarà d’un brindis al sol, sense cap contingut ni, sobretot, cap resultat.

Caldrà esperar a veure com avança aquest pla, perquè recuperar el sentit comú i els valors que defineixen l’essència de la humanitat, d’allò que ens ens fa realment humans (solidaritat, esforç, tolerància…), és una necessitat bàsica per enfortir-nos com a persones i com a país, i no ens podem permetre el luxe de perdre aquest actiu i esperar que no passi res.  Però  el que no acabo de tenir clar és si pot fer per decret.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php