Set 242011
 

Muntar un puzzle és un exercici de paciència i de visió de conjunt, que requereix la capacitat d’imaginar on va cada peça que trobem aïllada i sense context.

Construir la sobirania, la independència, és alguna cosa similar i, d’un temps ençà, començo a tenir la sensació que totes les peces són a sobre de la taula i que només cal saber ordenar-les.  Les dues darreres peces que hem pogut trobar són unes declaracions del president Montilla i unes altres de Jim Mather.

L’exministre d’Empresa, Energia i Turisme escocès va afirmar que per a la independència cal la complicitat dels empresaris i dels mitjans de comunicació, sobretot.  Per la seva banda, Montilla va dir que la independència de Catalunya és “factible” però no desitjable.  Es veu que està en campanya i la seva manera d’elogiar la capacitat del país és dir que pot subsistir sol.  Evidentment explica que no és desitjable des de la perspectiva espanyola.  En qualsevol cas, que Montilla reconegui la viabilitat d’una Catalunya independent, pel motiu que sigui, és una novetat, i una evidència (esperem que no digui que s’han malinterpretat les seves paraules, que també podria ser).

Els sectors sobiranistes de CiU diuen que sí, però que ara no toca i, cada cop, hi ha més gent que pensa que no hi ha cap altra solució.

Pel que fa a l’empresariat, aquell de qui parla Mather, entre la demostració de força de fa uns anys per reclamar infraestructures i el paper del Cercle Català de Negocis, que fa mans i mànigues per demostrar que econòmicament la independència no només és possible, sinó molt més que necessària.

Quant als mitjans de comunicació… bé, tenim el que tenim i esperar un posicionament clar és molt esperar, ara mateix. Però només és qüestió de temps, o de necessitat.

Què ens falta, doncs?  Al meu parer, algú que vulgui començar a ajuntar peces.  Res més que això.  Falta lideratge o, si voleu, responsabilitat històrica.

Podeu imaginar un president de Catalunya fent un discurs a la seu de les Nacions Unides, similar al de Mahmud Abbas?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php