Ago 112011
 

Recomano la lectura d’aquest article, perquè crec que reflecteix una de tantes deficiències del nostre sistema.  I és que resulta que, segons qui, es pot saltar impunement la legislació vigent i no passa res.  Absolutament res.

El cas és que l’organització de la visita del Papa cobra un tant als voluntaris que hi volen col.laborar.  El problema apareix quan resulta que això és contrari a la Llei del voluntariat, de 1996, plenament vigent.  I és que això de pagar per fer de voluntari… En qualsevol cas, si vulnera la llei, sona a delicte.

Si fins ara els organitzadors s’han omplert la boca dient que ells assumeixen tot el cost de la visita, ara els podem respondre que no és cert.  D’una banda, cobren quotes il.legals i, d’una altra, els nostres impostos pagaran els costos de seguretat, de modificació de rutines de mobilitat i d’infraestructures, les rebaixes en els preus del transport públic… amb la qual cosa, la visiteta papal ens acabarà sortint prou cara, tot i que mai no sabrem com de cara.  I no oblidem les generoses subvencions que l’esglèsia catòlica rep cada any de l’Estat.  Tot això són diners públics, no recursos privats propis de l’esglèsia.

Quan la llei i la justícia no són iguals per a tothom, la societat s’endinsa perillosament en una il.legalitat consentida i es torna profundament injusta, i més en uns temps de precarietat com els que estem patint.  Però ja se sap, la llei divina sempre estarà per sobre de les lleis humanes, oi?

Fins quan haurem de seguir suportant aquesta prepotència eclesiàstica?  Podeu imaginar què hauria passat si, per exemple, Bildu organitzés una trobada d’afiliats i cobrés una quota als seus voluntaris?  Quant trigarien a seure davant d’un jutge?

Quin tuf que fa aquesta pontifical visita i l’ofensiva de les institucions contra tothom que s’hi vol manifestar en contra.  Això ni és democràcia, ni és llibertat d’expressió, ni és, sobretot, tolerable.  Com no hauria de ser tolerable una nova utilització de menors per part d’aquells sobre els qui recauen massa sospites. Però és clar, en nom de Déu, tot s’hi val.

  One Response to “En el nom del pare”

  1. “Con la iglesia hemos topado amigo Sancho”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php