Ago 062011
 

No és el títol d’una pel.lícula d’intriga, en blanc i negre, dels anys cinquanta.  És el peu de foto d’una imatge de Mariano Rajoy a The Economist.

“L’home que no té res a dir” és, sense cap mena de dubte, la pitjor definició que es pot fer d’un polític, i molt més encara d’un polític que aspira a presidir un país.

Si el president Zapatero passarà a la història, entre altres moltes coses, per ser un polític mediocre, incapaç de reaccionar davant una crisi econòmica brutal, i que només va començar a actuar, tard i malament, per les pressions externes, Mariano Rajoy, ja ara, apareix com un candidat sense res a dir.

I què pot voler dir “sense res a dir”?  Potser, “sense idees”, potser “sense discurs”, potser “sense capacitat d’influència”, potser “sense capacitat de lideratge”,  potser “sense prestigi internacional”, potser, fins i tot, “sense ganes”.  Sigui com sigui, mala peça al teler.

Aquest és el futur que ens espera.  Un futur presidit per un home que no té res a dir, res a aportar.  I ara no penso en clau catalana, perquè d’aquesta perspectiva, un president espanyol que no té res a dir, podria ser enormement positiu, si nosaltres tinguéssim una postura clara (que no la tenim).

Digueu-me oportunista, però davant el panorama, algú encara té ganes de seguir a Espanya?  Perquè ja sabem que si Espanya va malament, i amb algú que no té res a dir, la cosa sembla que anirà per aquí, nosaltres acabarem pagant una factura que no serà nostra, perquè algú ha de pagar i hi ha qui no en té el costum. I segurament, aleshores, nosaltres tampoc no tindrem res a dir.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php