Oct 042019
 

Ja és ben veritat allò de veure la palla a l’ull aliè i no veure la biga al propi. No tinc clar si això respon a un important defecte de visió, cosa que dubto, o a un cinisme i a una crueltat sense límits. El problema és quan el tema de les bigues a l’ull propi es multiplica i es va repetint, i també el de les palles al dels altres. Perquè ens entenguem:

Tenim una colla de nois empresonats per una baralla de bar, sense morts. Tenim una altra colla de nois, també a la presó acusats de terrorisme, sense morts. Tenim un grapat de presos polítics, des de fa molts mesos, també sense morts. Tot plegat, atesa la relació entre els fets i la pena (per més provisional que sigui) ens situa en el terreny de la palla.

D’altra banda, tenim els 15 morts de Cambrils i Barcelona, en un claríssim atemptat terrorista, que sembla que ningú vulgui investigar, qui sap per quins motius, o per quines estranyes connexions. I també tenim 14 morts al Tarajal, per obra i gràcia de la Guàrdia Civil, que ara es veu que no hi va tenir res a veure perquè diuen que no van morir en territori espanyol, malgrat l’evidència de les imatges. Ara som al terreny de la biga. I quin tros de biga.

Això és l’Espanya del segle XXI. La monàrquica, democràtica i justa Espanya. La que nega les pròpies accions i inventa, manipula i amplifica les dels altres. I això, mani qui mani, que per a massa coses no hi ha diferències. Tenim clar on som? Doncs aniria bé que, qui pot, comenci a actuar en conseqüència, lluny de complicitats inútils i mesquines.

Avui acabo amb una cançó trista, amb un plany musical pels morts anònims i també pels ignorats i amagats, i pels del Tarajal especialment, que es veu que es van ofegar ells sols; i per tots nosaltres, de fet. Nàufrags tots, davant d’uns humans amb poder que mai no arribarem a entendre, o potser sí, perquè l’odi tot ho fa possible i tot ho justifica. Ni oblit, ni perdó per a cap d’ells.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php