Set 192019
 

No sé si seran coses de l’edat, de la fi de l’estiu, o si tindrà alguna cosa a veure amb la realitat, però el cert és que cada dia que passa vaig tenint més la sensació de viure situacions que ja hem viscut abans. Ja no és tant allò d’anar fent tombs sense anar enlloc, sinó de començar a arribar a llocs que donàvem per superats fa dècades.

Potser sí que farem bona aquella dita que diu “roda món i torna al Born”. I és que, ben mirat, fa molt de temps que anem fent tombs amb això de la democràcia i, al capdavall, resulta que ens duu a eleccions i més eleccions que no serveixen per a res (com que els resultats no agraden, com que no sabem ni votar bé, sant tornem-hi a les urnes fins que l’encertem), a una omnipresència de la repressió d’aquells drets bàsics que tant van costar d’aconseguir, i a una societat, per no allargar-me, on els poders de l’estat es conjuren, i de quina manera, per mantenir les coses al lloc d’on no s’haurien hagut de moure mai, i per tornar-les a aquells anys de pau i ciència tan enyorats per tants.

I davant d’aquest autèntic viatge de retorn, qui sap si sense retorn, ens agrada sentir-nos reconfortats en la nostàlgia, en reclamar llibertat i amnistia (l’estatut d’autonomia ja arribarà, temps al temps), en reivindicar que la nostra llengua no és il·legal, tot i que no ens costi gens ni mica omplir-la d’anglicismes innecessaris, o que ja ens estigui bé mantenir-la en un lloc socialment subaltern i prescindible, o en donar-nos per satisfets amb unes institucions ensopides, sense ànima ni empenta, sempre pendents d’un futur per al qual no tenen resposta i que van fent, amb molta pena i sense gens de glòria.

Resulta una mica trist, tot plegat. Sobretot, perquè tot això que avui sembla tan actual, a poca memòria que tinguem, ja ho hem vist, ja ens ho sabem. Aniria sent hora de canviar tot i potser tothom, i tornar a agafar les regnes del destí amb idees noves i amb la voluntat decidida d’avançar o d’estavellar-nos, però sortint d’aquest camí d’enlloc on fa massa que hi som.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php