Ago 162019
 

Torna el debat sobre la possibilitat d’un segon referèndum a Escòcia, i el debat a la Gran Bretanya és sobre si cal convocar-lo ara o no, o sobre el posició a favor o en contra de la independència, però no hi ha cap negativa, des de cap banda, a la idea de tornar a consultar la ciutadania sobre aquest tema. Però, és clar, el regne de sa graciosa majestat no té una constitució tan polida i oberta de mires com el regne del preparat. Una diferència substancial?

Cansa molt veure com països del nostre entorn no tenen cap impediment a parlar, debatre i votar sobre qualsevol qüestió, fins i tot sobre la separació d’una part del regne, mentre que a Espanya es pot condemnar per determinats debats parlamentaris, perseguir determinades opinions i negar i reprimir per la força bruta qualsevol dret a votar sobre determinades qüestions. I així i tot, resulta que som exemple de virtut i mirall de democràcia per al món. Doncs anem bé.

Venen setmanes o mesos interessants, si el debat sobre el referèndum escocès avança. Això, per no parlar de tot el que ens haurem de sentir si finalment tira endavant. Però no cal patir, Espanya, un cop més, serà diferent i posarà la defensa de la sagrada unitat de la pàtria com a prioritat exclusiva, a dreta i esquerra, no fos cas que se’ls buidés la caixa, o que es malbaratés l’herència del franquisme, que tan gelosament es preserva i administra dels dels salons de palau. Espanya no és Gran Bretanya, ni res que s’hi assembli, ni de lluny. I el pitjor és que ni ganes.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php