Jun 172019
 

Temps de formar governs i temps, també, de sentir mil i una vegades allò de “governaré per a tots els ciutadans”. De fet, ja fa anys que els partits més defensors de la unitat d’Espanya han fet seu aquest argument, sobretot com a arma llancívola contra els partits independentistes, als que acusen sistemàticament d’actuar només en pro dels interessos d’una part de la societat.

Davant d’aquest escenari tan vell i tan inevitable, pel que sembla, vull deixar clar que no en sento, ni m’he sentit, representat per partits com el PP, Ciutadans o PSOE quan han governat. No he tingut mai la sensació que hagin governat pensant en mi, ni en milions de persones com jo, sinó més aviat contra mi i contra la meva manera de pensar. Per tant, farien bé de deixar d’omplir-se la boca amb aquest mite de la governabilitat per a tothom que amb tanta lleugeresa fan servir, sobretot davant del silenci, sempre còmplice, i sempre indigne, de qui els hauria de respondre des de les institucions.

Governar és triar. I triar, ja ho sabem, és trair. En el moment que escollim alguna cosa, en descartem moltes altres, amb la qual cosa, allò que hem triat satisfarà alguns i decebrà, o indignarà, uns altres. I perquè les coses es poden fer de moltes maneres, perquè no hi ha una veritat única i absoluta, és la raó per la qual hi ha idees i ideologies diferents. I per això votem, per escollir-ne una i descartar-ne altres.

Endavant i sort als nous govern. I, si us plau, deixeu de fer bandera d’això del govern per a tothom com a arma contra els rivals. En primer lloc, perquè és falsa aquesta idea (potser fins i tot benintencionada, però falsa) i, en segon lloc, perquè només governa per a tothom aquell que prèviament ha eliminat qualsevol altra opció. I d’això també en sabem prou i en tenim terribles experiències, sobretot per part d’aquells que amb tanta destresa, i de forma tan sistemàtica, fan servir la destral del govern per a tothom, tot trinxant, sense pietat, drets i llibertats, aquests sí, de tothom.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php