Jun 152019
 

No sé si és cert o no, perquè en això de les cites tot sovint hi ha molt més mite que realitat, però se li atribueix al físic Albert Enstein aquella que ve a dir que si sempre fem el mateix, sempre aconseguirem el mateix resultat. En qualsevol cas, la sentència em sembla d’allò més oportuna en els temps que corren.

Al final del judici del procés, durant la intervenció de Jordi Cuixart, es va poder sentir una frase que a les poques hores havia esdevingut un autèntic lema: “ho tornarem a fer”. No seré jo qui resti valor a l’afirmació, ni qui digui res contra una persona que està patint una presó injusta com n’hi ha poques, però el que sí que crec que val la pena postil·lar és que fem el que fem, a partir d’ara, fem-ho d’una altra manera, perquè aquesta ja sabem on ens porta, i qui més ho sap és ell mateix.

Sigui com sigui, i canviant totalment de context, és ben cert que la rutina, o la mandra, o potser la incapacitat, ens conviden a mantenir comportaments i actuacions que no ens satisfan del tot, però que ens costa canviar, potser perquè ens acabem convencent a nosaltres mateixos que aquesta és la manera, i que no hi ha cap altra. I d’aquí acostumen a néixer bona part dels nostres fracassos.

Una mica de sentit crític, i el valor suficient per assumir-ne els resultats, inevitablement, ens durà a explorar nous camins, noves estratègies, que potser no ens duran tampoc enlloc, o potser sí, i més lluny del que mai hauríem pogut imaginar. La clau de volta és qüestionar constantment allò que ens sembla tan evident, com faria qualsevol científic inquiet i lúcid, i actuar en conseqüència. No ens convertim en aliats de la pedra que ens fa ensopegar.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php