Abr 052019
 

Per sort, no tot s’acaba amb el judici del procés, amb les misèries humanes, o amb les guerres.  De tant en tant encara  treuen el nas entre les pàgines dels mitjans, tot sovint més per les digitals que per les físiques, notícies que ens fan somriure i que ens reconcilien amb l’ésser humà.  Una d’aquestes notícies és la que vaig trobar fa un parell de dies i que ve a desvelar un dels misteris més curiosos dels darrers temps.  En concret, el de l’aparició esporàdica, des de fa trenta-cinc anys d’una pila de telèfons grocs (sí, sí grocs) del gat Garfield, surant, a una costa de la Bretanya.

Durant dècades, ningú no va poder donar resposta a l’aparició, només de tant en tant, d’aquests aparells a la deriva fins que, no fa gaire, un pescador que voltava a peu de costa per una cova a la qual només s’hi pot accedir quan la marea està baixa, va trobar un contenidor que s’hi havia encallat i que, per capricis de l’atzar i del ritme de les marees, prou intens a la costa bretona, deixava anar, de tant en tant, una part del seu curiós carregament.

Per sort, encara no tot és previsible ni transcendental, i encara passen coses, en aquest món nostre, que ens conviden a l’optimisme i que ens demostren que més enllà de la raó i de les lleis que sembla que regeixen els destins, hi ha els elements i els ritmes propis de la natura, que juguen a fet i amagar, de vegades amb elements tan curiosos i a hores d’ara tan nostàlgics, per què no dir-ho, com uns telèfons que tenen el poder de transportar-nos als anys vuitanta del segle passat, tot just quan sembla que el món va just d’idees i de capacitat de reinventar-se, i que la nostàlgia d’allò que va ser i que no tornarà (en alguns casos, això esperem) sembla que ho va envaint tot, com una marea que puja lenta, i que tot ho amaga i tot ho dissimula, sota les aigües fredes d’una suposada modernitat.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php