Des 282018
 

28 de desembre, dia dels innocents. Dia que recorda la matança de tots els nens menors de dos anys, per ordre d’Herodes, amb la intenció d’eliminar el nen Jesús, segons diu la tradició cristiana.

D’altra banda, aquest mateix dia, vés a saber per quina estranya coincidència, es dedica a fer bromes i a penjar llufes, ninotets simples de paper, que ens recorden les llufes originàries, dones encantades que viuen als boscos, segons la mitologia popular, i que es dediquen a riure’s de la gent, especialment de les persones més innocents.

Avui, tot plegat és confós i va perdent el sentit originari. De tota manera, em sembla especialment oportú recordar, en aquesta data, els moderns innocents: els que pateixen presó, exili o persecució injustos, en un intent desesperat de destruir qualsevol ombra de lideratge independentista, a través d’una macabra adaptació contemporània de la història bíblica.

Pel que fa a les llufes, alguna que altra traurà el nas pels informatius de tota mena. Sigui com sigui, la més cruel és la que ahir ens va penjar la justícia espanyola, amb el repartiment de tribunals per jutjar els presos i encausats pel procés. Una llufa més d’aquest autoproclamat estat de dret, tot i que sense gens de gràcia.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php