Des 172018
 

El dia de la Marató és, entre moltes altres coses, un dia de contrastos.  Ja d’entrada tenim tot un país mobilitzat en una pila enorme d’activitats a tot arreu amb l’única finalitat de recaptar fons per a la investigació científica d’alguna malaltia, com ara, enguany, el càncer.  A l’altra banda, però, tenim la dura realitat d’unes polítiques que any rere any han anat retallant fins a l’ofec els diners que s’hi destinen, a investigació.

També és el dia en què multitud de gent anònima dedica una part important del seu temps lliure de diumenge a atendre les trucades telefòniques des d’algun dels quatre centres de comunicacions del país.  Però també és el dia en què rostres famosos es posen davant de les càmeres, telèfon en mà, mostrant una imatge solidària que res no té a veure amb la seva realitat de cada dia, com ara una Inés Arrimadas, per posar només un exemple, que tancaria TV3 si pogués, amb el seu millor somriure, jugant a fer-se la solidària.  En quin idioma devia atendre les telefonades, per cert?

Però per damunt de tot, el gran contrast és el dels polítics que es vanten de destrossar el sistema sanitari, o que justifiquen la retallades injustificables, disfressats de defensors d’allò que trinxen cada dia, amb cara de no haver trencat mai un plat.  A l’altra banda, milers i milers de persones que pensem que el futur passa pel coneixement i per la ciència, no per la política de baixa volada.

Així és aquest país, un debat constant entre el seny i la rauxa.  Entre la dignitat i la impostura.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php