Oct 262018
 

Ja és ben veritat que de vegades el remei pot ser pitjor que la malaltia.  Molt em temo que l’anunciat trasllat de les restes de Franco, si realment es fa, farà honor a aquesta sentència tan antiga, perquè si fins ara El Valle era lloc de peregrinació de nostàlgics feixistes, ara ho serà l’Almudena, en ple centre de Madrid.  Pensem-hi bé:

El mausoleu de la dictadura ja només contindrà les restes del fundador de Falange, que mai no tindrà la tirada turística del dictador, i una enorme quantitat de restes humanes que a poc a poc aniran caient en l’oblit, si ningú no fa res per evitar-ho, i no sembla que hi hagi la menor intenció.

De retruc, l’Almudena, una catedral que sembla sortida d’un basar d’aquests que fa anys que sembla que surtin com bolets a la tardor, oferirà un accés més fàcil a tots els adoradors del cop d’estat, justament ara que els governs europeus sembla que es vulguin plantar contra l’apologia del feixisme, tan tolerades -quan no mantingudes- a la riba del Manzanares.  A més, la Plaça d’Orient, un espai tradicional de concentracions en suport del dictador, pot acabar sent punt de trobada obligada abans o després de la visita a la nova sepultura. Tot un èxit.

Francament, per a aquest viatge no calien alforges.  És el que té governar per impulsos, a cop d’enquesta o per pura demagògia.  De vegades la cosa surt bé, però de vegades surten nyaps, com em temo que passarà en aquesta ocasió.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php