Jun 222018
 

Fa fàstic, fins i tot parlar-ne, però no me’n puc estar.  La manada campa lliure.  Una colla de violadors tornen al carrer, per obra i gràcia d’una resolució judicial.  Costa molt dir res que no s’hagi dit ja aquestes darreres hores.  És tan evident la tolerància amb segons quins delictes i amb segons quins perfils personals, i tan profud l’odi i l’acarnissamennt amb segons quins altres, que costa molt parlar (i més encara confiar o creure) de justícia o d’estat de dret.

Es fa difícil, per no dir directament impossible, acceptar que una colla de salvatges tornin a la seva vida habitual, pagant quatre quartos i es veu que sense provocar cap mena d’alarma social i sense cap risc de reiteració delictiva, mentre persones de bé, que no han fet altra cosa que cantar o exercir les seves obligacions com a electes són a la presó o han hagut de pagar fiances altíssimes quan han pogut sortir, ni que només sigui per quatre dies.

Massa casos alhora i massa desproporció.  Valtònic, Gurtel, Urdangarin, Castor, Altsasu, presos polítics…  Tot indica, si fem un parell de passes enrere i mirem amb perspectiva, que robar, violar i estafar són delictes menors, però cantar o opinar són poc menys que pecats capitals.  Això és l’Espanya del Segle XXI.  Això, i no cap altra cosa, per més que es vulgui dir.  Quin respecte ens pot merèixer, doncs?  Francament, ben poc, o no gens.  Mentrestant, les dones seguiran patint la humiliació de la por a sortir al carrer, perquè milers de manades, amb vestit i corbata, amb samarretes informals, amb toga, o amb uniforme, seguiran campant impunes cercant noves preses.  Això sí, en una societat justa i democràtica, no fos cas.  Silenci oficial, acatament de les decisions, o complicitat institucional (digueu-ne com vulgueu).  Vergonya.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php