Feb 092018
 

Em costa molt imaginar què pot passar pel cap d’aquells que consideren que la violència indiscriminada i gratuïta mereix una recompensa.  Francament no sé quin tipus de procés mental, quina estranya psicopatia, és capaç de desenvolupar aquell que pensa que pegar gent indefensa o arrossegar pel terra gent gran són motius que justifiquen una condecoració o un cap de setmana de franc.  Em costa entendre, ho admeto, com aquell ja llegendari a por ellos esdevé, per obra i gràcia dels que poden fer-ho, perquè en tenen el poder o els mitjans, premi a uns quants d’aquells que van venir a per nosaltres.

Ahir ens va arribar la notícia que Hostetur, una associació d’empresaris hotelers de Múrcia, juntament amb el seu govern autonòmic i algun que altre ajuntament, i amb la benedicció del Ministeri del Interior, regalaran 210 caps de setmana, el proper mes d’abril, a altres tants agents que van participar en la repressió d’octubre a Catalunya, acompanyats de les seves parelles, en mostra de gratitud pels serveis prestats.  No sé si val la pena dir res més, davant d’una notícia com aquesta, perquè ella sola ja ho diu tot.  I clama al cel.

Per si algú tenia encara cap dubte, Espanya és diferent, molt diferent, de nosaltres.  Allà es premia la brutalitat, aquí es resisteix pacíficament.  Allà es regalen caps de setmana, aquí s’empresona.  Quant odi acumulat.  Quant odi del de debò, del que significa repugnància i aversió profunda, del que només desitja el mal a algú, i no aquest que s’han inventat per reprimir, empresonar i humiliar.  Però ja s’ho faran, allà ells i el seu verí.  En qualsevol cas, la distància mental i afectiva entre aquesta gent i jo (i crec que molts com jo) és l’abisme insalvable que separa la convivència de la brutalitat.  Adéu per sempre, perquè ni oblidem, ni perdonem.  No tindria cap sentit.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php