Nov 302017
 

Ja és ben veritat que on no arriba la raó, arriba la força.  Ens agradi o no -i ja us ben juro que no m’agrada gens ni mica- corren temps de prohibicions, de censura, de persecució de tota dissidència, que ens fa preguntar, per exemple, què passaria si La Trinca, aquell grup musical que va omplir de somriures i de festa la banda sonora de les darreries del franquisme i de la transició, estès avui en actiu.  Malament rai, que ho passarien.  I si no, que els ho demanin als músics i humoristes encausats i condemnats per cantar o per fer acudits.

L’escenari prohibitiu i repressor d’avui, però, arriba a extrems absurds, tot i que del tot preocupants.  Dos exemples:

Primer.  La prohibició que les fonts de Barcelona s’il·luminin de color groc, perquè, segons diu la Junta Electoral, pot identificar-se aquest color amb una determinada opció política.  Ja posats -i no sóc el primer a proposar-ho-, demanaria que es prohibeixi, també als espais públics, l’ús del vermell, utilitzat a tort i a dret pel PSC, i també el taronja, color que identifica Ciutadans, i el blau cel, profusament utilitat pel PP.  O és que els llums de Nadal, sense anar més lluny, no transmeten missatges?

Segon.  Es prohibeix a la gent gran de Reus manifestar-se davant de l’Ajuntament, cada dia, puntualment i amb identificadors grocs, en demanda de llibertat per als consellers empresonats i per als Jordis.  Es prohibeix el dret de reunió a la via pública.  A què ens sona, això, als que tenim una certa edat?

Entre el ridícul i la dictadura repressora.  Per aquí ens toca transitar.  I no ens enganyem, que totes les dictadures, totes, tenen sistemes legals i tribunals que les emparen i les disfressen de legalitat.  Per tant, això de l’obediència cega a normes i jutges, posem-ho, si més no, en quarentena.  La raó sempre per davant de tot, i més en temps irracionals.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php