Nov 282017
 

Uns pares de Lleida han denunciat que els seus fills juguen al pati amb pilotes de goma que els haurien regalat uns policies nacionals que des de fa setmanes estan aparcats davant de l’escola.  La notícia ha causat un cert rebombori informatiu, discret, tot sigui dit, però encara no em consta cap pronunciament oficial al respecte.  Paciència, doncs.  Seguirem esperant.

Que els nens juguin amb tota mena d’artefactes bèl·lics, no és cap novetat.  Qui més qui menys hem convertit qualsevol element ben innocent en una pistola, o en una escopeta, i hem matat i hem mort centenars de vegades imitant escenes de pel·lícules o històries dels llibres.  La novetat, però, és quan el joc, per més innocent que sigui, es fa amb armes o amb munició autèntiques, com és el cas.  Les bales de goma de la policia, no ho oblidem, estan prohibides des de fa temps a Catalunya i tenim una experiència ben propera del mal que poden fer a les persones (un altre ull rebentat el primer d’octubre) o de com serveixen per atacar, potser, els pares, els veïns, els amics, dels nens que ara juguen plàcidament amb aquestes curioses pilotes.

Què li devia passar pel cap al policia que va regalar bales de goma a uns nens?  De debò que considera tan innocents les armes que porta?  De debò que frivolitzar d’aquesta manera la munició és normal, ara que la paraula “normal” està tan d’actualitat?  Francament, tinc els meus dubtes.  Ara bé, en un país on als nens se’ls pot ensenyar a matar toros, a jurar bandera des de ben petits, o a desfilar vestits de legionaris o de guàrdies civils, i on les bales de goma són perfectament legals i s’anima, com si d’un partit de futbol es tractés, la policia que marxa a reprimir ciutadans, tot és possible.

Potser un dia la canalla d’aquesta escola acabarà jugant amb porres a mode de bats i amb bales de goma fent de pilota.  Potser un dia, les furgonetes hauran marxat per sempre i tot plegat només serà el record d’un malson.  Avui, però, encara no.  Avui, per a segons qui, convertir la munició en joguina encara fa gràcia i no té cap transcendència.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php