Oct 292017
 

Tot el que té importància té el seu ritual, la seva litúrgia, allò que li atorga valor i transcendència.  La tardor, malgrat el que digui el calendari o, fins i tot, la meteorologia (la realitat oficial és només això, la realitat oficial), comença amb el canvi d’hora i amb la castanyada.  Qui no ha dit algun cop allò que no sembla que siguem a la tardor si mengem castanyes amb les finestres obertes i roba lleugera?  Sigui com sigui, mengem castanyes, producte clarament estacional, entremig d’un esclat de colors esmorteïts en els arbres.  D’altra banda, el canvi horari ens aboca a la foscor a mitja tarda, una foscor que ja anuncia l’hivern de dies curts i nits llargues.

Avui, primer lliurament d’aquest ritual.  Ja hem canviat l’hora i qui més qui menys repetirà d’esme que hem dormit una hora més.  Bé, depèn de qui i de segons com.  I d’aquí a un parell de dies, Tots Sants.  I després, de manera irreversible, aquella tardor groga, vermella i taronja, encara per uns dies, fins que arribi la bellesa de la natura esfullada i nua.

D’alguna manera, tots aquests cicles, tot aquest seguit de tradicions, van marcant les nostres vides, la nostra manera d’encarar la realitat quotidiana.  Si a l’estiu tota cuca viu, la tardor convida a la reclusió, a la introspecció, a la manteta i el sofà, i a la contemplació d’uns paisatges encesos, com en l’últim alè d’una vitalitat que s’amaga fins que arribi el nou esclat primaveral.  Entrem a la tardor, sí, i ho fem com acostumem i ens agrada, aferrant-nos als nostres costums i sempre en companyia.  La solitud és massa trista, fins i tot ara, i val la pena enfilar els mesos que arriben en bona companyia i amb aquell esperit festiu que ens permetrà fer broma de vius i morts.

El que no serà broma, enguany, és que els Jordis segueixen a presó, es perdran la castanyada i tant els farà si hem canviat l’hora o no.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php