Oct 182017
 

Qui em coneix una mica sap que fa temps que defenso la teoria que els canvis de segle acostumen a portar grans canvis socials, i caldria esperar fins i tot una mica més d’un canvi de mil·lenni com el que estem passant.  Fet i fet som a l’any disset i de moment no sembla que hagi canviat gran cosa respecte al final del convuls Segle XX.  O potser sí?

A nivell global, francament, em costaria dir alguna cosa amb un mínim de sentit, però el que tinc força clar és que a casa nostra sí que estem vivint un canvi importantíssim.  A hores d’ara, com sempre passa en els períodes de transformació -en les revolucions, si voleu- dubto que ningú sigui capaç d’aventurar com serà la Catalunya de la tercera dècada de segle, però el que també dubto que ningú pugui defensar és que serà igual com la de fa quinze o vint anys.  Allò ja és passat.

Vivim temps de canvi, de canvi intens, de canvi de mentalitat i de concepció de nosaltres mateixos, de les nostres capacitats i de les nostres possibilitats.  Són temps de moderna revolució, en què hem après que les barricades són la intel·ligència i la pau, i no la força bruta i la imposició que alguns encara s’entesten a brandar com a valor suprem.  Estem vivint una autèntica revolució del Segle XXI.  No sé si en som prou conscients, ni sé quan se’n veuran els fruits, perquè aquestes coses sempre triguen més del que voldríem, però sempre arriben.

Sigui com sigui, ahir vam tornar als carrers, i hi tornarem tants cops com calgui fins que la llibertat es pugui tornar a escriure amb majúscules.  Tenim motius, tenim raó i tenim dignitat.  Avui em ve de gust compartir, salvant totes les distàncies, que en són moltes, una peça musical inspirada en una obra literària que va veure la llum tot just un segle abans que jo arribés al món, cosa que reforçaria la idea que, en el fons, la història sempre és la mateixa, amb circumstàncies i personatges diferents, però sempre la mateixa, i per això cal no oblidar-la i aprendre’n per no repetir-ne els errors, sobretot.  En qualsevol cas, una mica d’èpica, avui musical, sempre fa servei en temps difícils.

YouTube Preview Image

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php