Jul 312017
 

A Espanya, mai no passa res.  Podria enfonsar-se en el mar i segur que encara es trobaria tan normal l’existència d’un regne submergit.  Cap problema, no fos cas.  I és que aquests dies hem sabut que des de fa temps, molt de temps, el sistema informàtic Lex Net, el que dona suport a tot el sistema judicial espanyol, era tan vulnerable que permetia, a qualsevol dels seus usuaris, l’accés a tota la informació que conté el sistema, tant pròpia com aliena.

Petit exercici de justícia ficció:  si un determinat advocat o fiscal pot entrar a la informació d’un tercer, què li podria impedir, posem per cas manipular, afegir, esborrar… qualsevol dada?  O, si més no, què l’impediria disposar d’una informació a la qual, per seguretat jurídica, no hi hauria de poder accedir?  I això sense parlar del tema de la confidencialitat de les dades de caire personal dels ciutadans i tot plegat?  El panorama que podem imaginar és més propi d’una novel·la negra, amb tints apocalíptics, que d’un suposat estat de dret.

Doncs això és el que hi ha, un sistema informàtic molt més transparent del que caldria esperar, un govern que mira cap a una altra banda i calla i un ministre que deu esperar que el sol de l’estiu tot ho estovi.  Un escàndol de proporcions inimaginables per la sensibilitat extrema de la informació que ha quedat accessible, però que no passarà de simple errada informàtica, en el país on només hi ha un problema, i no és precisament el sistema judicial.  O almenys això és el que sempre repeteien, no?  Ara comencem a entendre alguna que altra cosa.  Que bonic és l’imperi de la llei en un estat democràtic i de dret.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php