Mar 242017
 

Començo a tenir la mosca al nas amb tota aquesta colla de judicis per corrupció, malbaratament de diners públics, blanqueig de capitals, tràfic d’influències i tot plegat que darrerament omplen espais i més espais informatius.  I ja no és que estigui tip de tanta corrupció, perquè a hores d’ara ja sabem que era pràctica habitual durant moltes dècades, sinó per tota aquesta colla d’acords que sembla que es fan entre acusats i jutges perquè es rebaixin penes (sobretot les de presó) a canvi d’explicar quatre veritats.

No havíem quedat que l’objectiu de la justícia era arribar als fets delictius que en un moment donat s’havien produït i sancionar aquestes accions?  Doncs sembla que no.  Posem per cas el que aquests dies estem veient amb Macià Alavedra, conseller d’economia una pila d’anys i, per tant, persona que sabia perfectament què feia quan movia diners i influències d’aquí cap a allà.  Ara resulta que si reconeix els fets i fa la feina fàcil a la investigació judicial, podria pagar alguna mena de multa o cosa per l’estil -en el pitjor dels casos-, sortir molt ben parat i esquivar la presó.  Jo em demano:  si les coses funcionen així, a qui estan jutjant?  al presumpte delinqüent Alavedra?  O potser es tracta d’utilitzar el seu cas particular per anar contra algú altre?  Hi ha interessos polítics que passen per davant fins i tot dels delictes?  Costa d’acceptar segons quines coses, sobretot quan són els tribunals qui les executen.

Sigui com sigui, els judicis reals que estem vivint aquests mesos haurien de ser judicis contra persones que van exercir el seu poder d’una manera indecent, utilitzant aquest poder i els diners de tothom, els diners públics, per a l’enriquiment personal i per mantenir les respectives formacions al capdavant de les institucions, i d’aquesta manera perpetuar un enorme bucle de corrupció política i econòmica.

No ens enganyem.  Així s’ha funcionat arreu durant molts anys, primer amb el franquisme i després en democràcia.  I de fet, així se segueix funcionant en molts àmbits de l’administració pública en la seva relació amb determinades empreses privades i amb els partits que les regeixen.  Repassem la nòmina de moltes institucions i tindrem pistes clares de la seva manera d’actuar.  Futurs candidats a investigats i acusats?  Això espero.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php