Feb 032017
 

Sempre m’ha fet gràcia aquella possible resposta a preguntes tipus test en què, després de diverses possibilitats, la darrera sentenciava “totes són correctes”.  Sí que és cert que davant d’un test de debò aquesta resposta fa ràbia, però mirada en perspectiva esdevé un bonica metàfora de moltes de les coses que passen al nostre voltant i que tot sovint no són, ni de bon tros, excloents.

Per exemple.  Ahir, nova onada d’escorcolls i detencions relacionades amb els casos oberts pel suposat finançament il·legal de l’antiga Convergència.  Un nou pas endavant en una investigació complexa i llarga però que fa pinta de tenir una base prou sòlida.  Ja veurem què es pot arribar a provar i què queda en simples suposicions o en el record de rumors i llegendes urbanes que van córrer durant els anys gloriosos de la formació.  Per tant, donem per bona la nova fase d’investigació, presumpció d’innocència inclosa.

Dit això, no és sospitós que aquesta gran acció, amb tot el seu impacte mediàtic es desplegui quatre dies abans que comenci el judici contra un ex-president i dues ex-conselleres?  Doncs sí, sospitós sí que resulta.  Sembla, de fet, un nou intent de desacreditar personalitats de la vida política catalana en un moment delicat.  Tampoc no és nova la situació,  ja que actuacions similars s’han fet coincidir amb convocatòries electorals o dates especialment significatives.  Per tant, admetem que casualitat, ben bé, no és.

En resum:  indicis de mal finançament a Convergència?  Difícils d’ignorar.  Intencionalitat en la data dels nous escorcolls i detencions?  Evident i indubtable.  Un cop més, totes dues són correctes i cap de les dues no exclou l’altra.  Siguem-ne conscients.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php