Gen 142017
 

Malament rai quan una societat perd el sentit de l’humor i la capacitat de discernir què és seriós i què no ho és.  Un darrer exemple l’hem tingut aquesta setmana quan hem sabut que una noia de 21 anys podria anar a la presó per un seguit d’acudits sobre Carrero Blanco.

Algú em pot explicar la diferència entre aquesta actuació de la fiscalia i els atacs contra Charlie Hebdo, d’ingrata memòria?  Bé, un parell de pistes, perquè jo hi veig alguna:  la primera, que la fiscalia actua amb la presó com a arma (de moment encara som aquí) i contra el setmanari francès van ser les bales les que van dir la seva.  La segona, que en el cas de Charlie Hebdó, el suposat valor suprem a preservar era la figura d’un déu, mentre que en cas espanyol és un militar feixista.  Si fa no fa…  Les formes encara són diferents, però el fons que ordena les actuacions em sembla ben bé el mateix.

Per què quan parlem d’integrisme només sabem mirar en una direcció?  A mi em fa l’efecte que en tenim mostres ben cruels d’integrisme ben a prop, això sí, vestides de memòria històrica (la seva particular) o de lluita contra el terrorisme (no pas el seu, no fos cas).  Déu n’hi do.  I es diuen demòcrates sense cap escarafall.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php