Set 272016
 

Quantes dones, en un moment o altre de la vostra vida no heu dit, o si més no heu pensat, que en una altra vida us agradaria néixer home?  No m’estranya.  Ser home és fàcil, però ser dóna és una constant cursa d’obstacles, una criminalització perpètua i una feina esgotadora.

L’Edat Mitjana i el concepte d’amor cortès van anar consolidant la imatge de la dona com a ésser perfecte, gairebé inabastable i, per tant, destinada als altars, mentre la vida real anava per un altre camí, entre aquests ideals femenins i altres dones més mundanals destinades al repòs del guerrer.  Al llarg dels segles, aquest estereotip de perfecció s’ha mantingut com a referent femení, però ara amb la dona arran de terra, a peu de carrer, amb totes les obligacions per complir i amb totes les perfeccions per preservar.  Perfeccions (morals, estètiques i de tota mena), dit sigui de passada, que mai no se’ns exigeixen als homes.

Avui, us proposo la lectura d’aquest magnífic article.  A tall d’invitació a la lectura, només aquest breu fragment:  “si te sales del papel que la sociedad te ha asignado, prepárate para ser culpada por todos y hasta por ti misma”.  I és que la submissió constant, obligada i inclús inconscient a l’home és omnipresent, i creix entre els més joves.  Ja comença a haver estudis que avancen que entre les adolescents el primer és la seva parella, per davant dels seus desigs, aficions o necessitats.  Si això és cert, tenim -i tindrem- un seriós problema.

  One Response to “No us sortiu del guió”

  1. Vols dir que no n’estem fent un gramassa de tot aixo??
    Fa uns dies que hen sento culpable per ser home, i no crec que faci res per sentir-me aixi. Es mes, et dire una cosa, treballo visitant comercialment, aproximadament un 90% de dones, 10% homes, i creu-me, aquest 90%, en general, em tracta malament de nassos, venc mes en l’altre 10%. No hem volen ni atendre. Que hi ha situacions que tenen que cambiar? , totalment d’acord. Pero aquesta sensacio, d’avui dia de “pobretes dones”…. ” que maltractades elles”…..”que discriminades”….d’aixo, res de res, que hi havia una societat molt patriarcal??…..donç si……pero tambe, eram els homes els que anabem a les guerres a morir…..no tot eran avantatges……

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php