Ago 312016
 

Rajoy té raó. Sense que serveixi de precedent, he d’admetre que té tota la raó quan diu que ha de governar ell perquè no hi ha cap alternativa. Efectivament, vista la distribució d’escons i la voluntat d’uns i altres, no és possible cap altra majoria que arribi a sumar el que sumen PP i Ciutadans, Per què? Doncs perquè hi ha el terrible desafiament independentista que segons l’aspirant a president és el gran problema d’Espanya.

Del monòleg de Rajoy d’ahir -admeto que no el vaig seguir sencer, ni de lluny- crec que es pot deduir que el gran repte que té Espanya, ara mateix, no és ni l’atur, ni la pobresa (infantil o no), ni els desnonaments, ni els sous de misèria, ni el ridícul internacional, ni l’abandonament escolar, ni les clavegueres d’un estat franquista, ni la corrupció institucional, ni res de tot el que podríem considerar urgències socials reals. No, el gran problema és que una gent del nord-est peninsular demana votar si vol seguir formant part d’aquest país o no.

Però vet aquí que l’aritmètica és capriciosa i al PSOE li ha vingut molt bé que Podemos demani que es pugui fer la consulta (ho demana amb la boca petita, però ja és prou). Així es treu de sobre el problema d’haver de pactar amb aquesta nova esquerra encara per descobrir i es presenta com aquell que no cedeix davant les pressions de la dreta de tota la vida, ni dels radicals separatistes. En el fons estic segur que al PSOE ja li va bé un escenari de noves eleccions -i de tantes com calguin- fins que el PP, sol o en companyia de Ciutadans, tingui la majoria que necessita per prescindir de tothom, com li agrada fer, i per poder seguir governant i, de passada, perquè els deixi en pau uns anys, que falta els fa per endreçar una casa que cau per tot arreu.

Què passarà? No ho sé. No en tinc ni idea. De fet, cada dia que passa em preocupa menys. Cada dia que passa tinc més clar que aquesta no és la nostra guerra i que, acabi com acabi, serà contra nosaltres. Per cert, una pregunta a tots aquells que encara confien en reformar l’Estat Espanyol: de debò creuen que amb el PP i Ciutadans (del PSOE ja ni en parlo) arribaran mai a cap reforma seriosa mínimament federalista? Que repassin el monòleg buit i vell d’ahir i que ens diguin que sí, si poden, mirant-nos als ulls i sense que se’ls escapi el riure o els pugin els colors, de pura vergonya.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php