Jun 172016
 

Ahir es va posar de nou en marxa un d’aquells projectes que avancen i van fent anys amb discreció, potser amb excessiva discreció, amb molt pocs recursos, però amb una voluntat de ferro forjada a cops en anys de crisi, no només econòmica.  Em refereixo a la novena -sí, sí, ja novena- edició de la Mòstra de Cinèma Occitan, si no vaig errat, l’únic certamen cinematogràfic dedicat de manera exclusiva, a les creacions en aquesta llengua.

Nou anys que han permès passar d’una primera tongada de projeccions només a Lleida, a la presència, enguany, a pantalles de 32 localitats catalanes i occitanes, des de Bordèu fins als Alps i des de Tortosa fins a Narbona, passant per l’històric i digne de recuperar eix econòmic i cultural Tolosa – Vielha – Lleida, per exemple.  Nou anys de creixement ininterromput i de creació d’una xarxa de complicitats transfronterera amb institucions, entitats i empreses a banda i banda dels Pirineus, novament la columna vertebral d’un vast territori de què parlava Verdaguer.

Enguany, la Mòstra tornarà a fer el seu camí de sud a nord i d’est a oest, amb la discreció habitual, lluny dels grans titulars i de les grans promocions que potser començarien a anar fent falta, pensant en una desena crida i amb tossuda voluntat de continuïtat, una continuïtat que fins ara ha garantit un petit nucli de gent que ha cregut en allò que fa i que amb calma i paciència ha sabut fer bé una bona feina per a un bon projecte.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php