Mai 312016
 

Ja sabem que el país se’ns està envellint.  La piràmide d’edat és com és i apunta cap a allà on apunta, i no és cap al rejoveniment de la població, precisament.  Se’ns envelleix l’administració, les elits dirigents també, la classe política es nega a passar el relleu, i se’ns envelleixen els referents, fins i tot.

Mirem cap a allà on vulguem i encara trobem a tort i a dret allò de les molles i el pa sencer que cantava Ovidi Montllor, el “no era això, companys” i l’omnipresent viatge a Ítaca, de Llach, el “som molts més dels que ells volen i diuen”, i el silenci d’on proclamava que venia Raimon o, fins i tot, el “s’ha acabat el bròquil”, de la Trinca.  Tots ells, referents d’unes quantes generacions, de les generacions que avui volten els cinquanta, o que ja els han deixat enrere, les generacions que encara ocupen els llocs de poder o d’influència social i que, sobretot, marquen el pas i orienten el camí a seguir.

I jo, que formo part d’aquest grup de la cinquantena, em demano:  no som capaços de trobar referents mentals i ideològics més actuals?  On són les noves generacions, amb idees noves?  Potser les hem ofegat perquè no molestin?  Potser ens fa por perdre l’hegemonia que pensem que ens pertoca per ves a saber quina llei divina?  O potser és que els nostres referents sòlids i ben útils en el passat han esdevingut un mur insalvable?

Em temo que no hi ha renovacions substancials a la vista.  A tot estirar, alguna cara nova i el pensament de sempre.  Llegim la premsa i repassem les xarxes i trobarem un buit preocupant, molt preocupant, a nivell de nous referents intel.lectuals que nodreixin nous objectius i noves estratègies.  I no sé jo si és possible construir res de nou amb materials i eines vells.  Francament, tinc els meus dubtes.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php