Mai 272016
 

Respondre a una provocació ho justifica gairebé tot.  Ho veiem a diari, des dels aldarulls als carrers, fins als grans conflictes bèl.lics, passant per les petites disputes de pati d’escola.  “És que m’havia provocat”, aquest és el gran argument que atorga poder per fer qualsevol cosa.

Però provocar també és la manera d’aconseguir una resposta contra la qual actuar.  Evidentment, en aquest cas cal dissimular la provocació, i això és fàcil de fer en nom de la llibertat, de l’estat de dret, de les lleis, o de Déu, si cal.

Quan una situació és prou tibant, com la situació social que vivim, a cavall entre la crisi econòmica, el desgovern i un futur gens clar, decantar el plat de la balança de les emocions en un sentit o en altre pot dependre només de la capacitat de provocar coses o en la de resistir les provocacions amb estoïcisme, o amb cara de pòquer, com vulgueu.  Un exemple:  fa uns dies, el ministre Fernandez Díaz repassava els centenars d’agents de policia que tenia preparats per intervenir a Catalunya si calia.  Per a fer què?  Ja posats, hauria pogut demanar als seus col.legues ministres el nombre de bombers, d’assistents socials, de jardiners o d’enginyers nuclears que podrien venir si fessin falta.  I també podríem demanar-li per a fer què?.  Com a provocació, que ho és, de primer de conspirador.  Ni cas.

I com que no en tenim prou, ara se’ns anuncia una marxa de legionaris pels carrers de Barcelona.  Són legionaris en actiu o retirats?  Poden fer servir els uniformes i ensenyes com vulguin?  Qui paga els desplaçaments?  Això no és apologia de no sé jo quantes coses, cap de positiva?  Segurament no respondrà ningú, per variar.  En qualsevol cas, una nova provocació que, en aquest cas, sí que sembla ha estat efectiva perquè es veu que la CUP ja convoca una contramanifestació.  Greu error, això de respondre a l’estupidesa amb més estupidesa.  No és més fàcil i més efectiu passar d’aquesta “cabra de la legió parade”, ignorar-la i esperar que arribi carnaval per fer coses més intel.ligents?  Doncs es veu que hi ha qui pensa que no.

Veurem què passa el cap de setmana, quan també es veu que hi haurà una altra manifestació, aquesta, ideològicament i argumentalment, molt vintage per protestar contra les actuacions del Tribunal Constitucional.

Santa paciència…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php