Mai 242016
 

Vint.  Dues desenes.  Finalment, aquest sembla que serà el contingent de refugiats de la guerra de Síria que Espanya es dignarà acollir.  Vint persones que es repartiran entre Andalusia, Aragó i Catalunya, no fos cas.

Preparem-nos per la foto.  Algun altíssim representant del govern en funcions donant la benvinguda a Espanya a aquesta gent que porta mesos arrossegant-se i malvivint per camps de mitja Europa.  Una foto bonica de solidaritat i tot el que vulgueu, o una foto d’infinita vergonya, més aviat.  Una foto amb uns protagonistes, els polítics -perquè els refugiats només seran atrezzo-, que avui es retraten i demà volen netejar les seves ciutats.  Tot un exercici de cinisme i d’hipocresia.  Un més, de fet.

Preparem-nos també per a l’onada de veus que cridaran contra el tracte de favor que rebran aquestes vint persones, perquè ja sabem que els d’aquí també tenen problemes i ningú no els ajuda.  Preparem-nos per als discursos bonistes que se centraran en oferir a aquests nouvinguts una bona acollida, mentre tanquen els ulls davant d’una realitat de pobresa creixent imparable.  O que no es vol aturar.

Vint persones ara.  I sembla que fins a cinc-centes en uns mesos.  Gran solució al drama dels refugiats.  Molt propi d’un país que parla més que fa i on l’única prioritat és el futbol.  I també miro cap a casa, un dels punts de recepció previstos, quan parlo d’hipocresia i de boniques paraules buides.  Segur que també hi haurà fotos.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php